torstai 12. elokuuta 2010

En pärjää ilman psykiatria!

Kaksi lemppariani yhdistyi sekunneiksi, kun David Hyde Pierce, tutumpi nimellä Niles Crane, piipahti vieraana Amerikan julkkis-Diilissä. Mitä ihmettä ihminen sitten katsoo unettomina iltoina, kun Frasierin uusinnat (taas kerran) kohta loppuvat?

Onneksi Diili jatkuu. Se on yksi hauskimpia ohjelmaideoita koskaan, peilaa niin mainiosti työelämän persoonia ja tiimityötä − tai sen puutetta − isossa organisaatiossa. Ja Donald itse on mainio tyyppi. Olen ihan varma, että tarkkaan tutkittaessa Donald Trumpilta löytyisi jostain esihistoriasta suomalaista sukujuurta. Kaverilla on niin tutunoloisen suoraviivaiset näkemykset ja amerikkalaissokerikuorrutuksesta (ja miljoonista) huolimatta maanläheinen ote asioihin ja ihmisiin. Ja päinvastoin: suomalainen saattaisi kisassa pärjätä hyvinkin. Siitä vain markkinointiekonomit ja nälkäiset myyntipäälliköt kokeilemaan.

Ei Suomenkaan versio ole ollut hassumpi, eka kausi etenkin; sanotaan Jari Sarasvuosta mitä tahansa, niin show häneltä sujuu. Ja Hjallis on tietysti fiksu, joskin viimeksi kilpailijoiden taso oli huono. Toivottavasti nyt on saatu kasaan kiinnostavampi ja terävämpi joukkio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti