torstai 5. elokuuta 2010

Olen entinen nuori, so what

Tunnen vääjäämättömästi kuuluvani myös tähän viiteryhmään, kun kuuntelen Ylen ykköseltä Entisten nuorten sävellahjaa. Kolahtaa takuuvarmasti kaikkiin ”Sävistä” tai ylipäänsä 70-luvun poppia kuunnelleisiin. Siinä lahkeet taas lepattaa ja liehuletti heilahtaa, kun musiikki vie aikaan, jolloin käytiin luokkakavereiden kanssa ankaraa keskustelua jukeboxin äärellä siitä, kumpi kannattaisi soittaa: Bay City Rollersin Bye bye baby vai Sladen Far far away. (Vaikka Mud ja Rockit oli kaikista paras.)

Muitakin kummallisia flashbackeja ilmenee, ja jotenkin vain huomaat osaavasi ulkoa sanasta sanaan mitä oudoimpia kappaleita: Sliippareitten Mehtäratio tulee yhtä sujuvasti jostain alitajunnan sokkeloista kuin vaikka Alwari Tuohitorven Taikajuoma.

Se, joka keksi ohjelmaidean, osui kyllä niin hermoon. Ja nyt tällä keski-ikäisten nostalgialla tehdään rahaa, hyväntekeväisyyteen. Kannatan ilman muuta lämpimästi − miksei, kun kaikilla on hauskaa.

Nyt kun nostalgiateemaan päästiin, kehutaan samalla Ylen Teeman vanhojen musiikkiohjelmien uusinnat. Niiden myötä on päässyt mukaan Hurriganesin keikalle Tavastialle 1974, Gloria Gaynoria ihmettelemään Finlandia-talolle 1976 ja Eppujen imuun Provinssirockiin 1985. Etenkin nuorelle polvelle saattaa olla valaiseva Mikko Alatalon Iltatähti-ohjelmassa välittämä tieto, että ”diskoteekki on tanssipaikka, jossa soitetaan juontajan eli tiskijukan valitsemaa levymusiikkia.” Lisäksi kerrotaan, että ”tiskijukat käyttävät hyvin paljon englanninkielisiä iskulauseita tai sanontatapoja.” Että nyt sitten tiedätte senkin.

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=95&t=280

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti