lauantai 27. marraskuuta 2010

Lukeminen esillä

Lukemisharrastusta on edistetty ja kirja-alaa buustattu näinkin: lisäsin Wikipediaan kohdan Lukeminen, alakohtineen. Aira Äs saa myös kaipailemansa termin työhönsä. Ja määritelmiähän saa päivittää, kuka vain! Odotan mielenkiinnolla kehitystä.

Yritin lisätä myös termin Kirjablogi, mutta sitä ei ole toistaiseksi hyväksytty, ei kuulemma erotu vaikkapa käsityöblogista niin merkittävästi, että tarvitsisi oman sivunsa. Yritin perustella asiaa paitsi kirjablogien määrän kasvulla ja harrastuksen yleisyydellä, myös yleisellä kiinnostavuudella, esim. näkymisellä mediassa.(Kuten Kodin kuvalehti 23/2010, levikki 117 000 kpl, lukijoita 574 000, tai Ylen Strada-ohjelma 19.11.)

Ja ihmettelin hieman sitä, että vaikkapa näinkin epäyleisesti tunnettu harraste kuin kuuntelija-amatööri tai skanneristi on saanut oman sivunsa ja linkkinsä kerhonsa sivulle - ja heitä on taatusti vähemmän kuin kaikkien kirjablogien pitäjiä ja lukijoita yhteensä. Mutta ymmärsin kyllä ylläpidon pointin ja tähän on tyytyminen. Kunhan kirjablogeista on olemassa erityistietoa, kovaa faktaa ja tutkimustietoa (lopputöitä odotellaan), sitten sille saadaan oma artikkeli. Lisäys blogien alalajeihin jollain tavalla on vielä mietinnässä.

2 kommenttia:

  1. Olisipa ollut mukava lukea wikipediasta kirjablogeista. :)

    VastaaPoista
  2. Niin Tomomi, ajattelinkin että ehkä saamme sinulta sinne artikkelin aiheesta jossain vaiheessa :-)

    VastaaPoista