keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia -ehdokkaani

Kirjabloggarit valitsevat parhaan kotimaisen kirjan; Blogistanian Finlandian voitti viime vuonna Katja Kettu Kätilöllään, kuka tällä kertaa? Voittaja julkaistaan 2.1. illalla Sallan lukupäiväkirjassa.

Paras kotimainen kirja 2012, omat ehdokkaani ovat:

1. Aki Ollikainen: Nälkävuosi    3 pistettä
2. Sami Hilvo: Rouva S.    2 pistettä
3. Heidi Köngäs: Dora, Dora  1 piste


Nämä kirjat tekivät suurimman vaikutuksen ja jäivät vahvimmin mieleen, Ollikainen niukan julmalla kauneudellaan, Hilvo erikoisuudellaan ja Köngäs iholletulevalla tunnelmallaan.

Jos ehdokkaita olisi enemmän, listalla olisi myös Sofi Oksanen Kyyhkysillään. Hienoja ovat myös Katri Lipsonin Jäätelökauppias, Pekka Hiltusen Sysipimeä ja Taina Latvalan Välimatka. Pidin paljon myös Anja Snellmanin Ivana B:stä, Tuomas Kyrön Miniästä ja Arne Nevanlinnan Varmasta.

Antoisa kirjavuosi - blogi on itse asiassa täynnä hienoja uutuuksia. Tuloksia odotellessa!6 kommenttia:

 1. Kilpailuhan menee jännäksi.. Laitan Hilvon itselleni muistiin, en ole lukenut sitä mutta voisin kyllä..

  VastaaPoista
 2. Minä mietin Dora, Doraa loppuun saakka, mutta lopulta arpa (!) nosti omissa ehdokkaissani Nälkävuoden sen ohi.

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä Hilvo tällä listalla, uutuuskirja on vissiin saanut aika ristiriitaisen vastaanoton. Itse en ole sitä vielä lukenut, mutta Viinakortista pidin paljon. Ja tietysti myös Köngäs!

  VastaaPoista
 4. Nälkävuosi ja Dora, Dora löytyvät myös omalta listaltani. :) Ja mietin juuri että jos kirjavuosi olisi ollut muutoin yhtään heikompi, Hiltusen Sysipimeä olisi hyvinkin saattanut löytyä listaltani - se on hieno!

  VastaaPoista
 5. Nälkävuosi mulla on lähdössä lukuun ihan juuri, ja tuosta Hilvostahan saisin kans hyvän lisän 13 kovaan kotimaiseen...

  VastaaPoista
 6. Hilvo on erikoisempi ja varmasti jakaa mielipiteitä. Taitava kuitenkin. Olisin vielä voinut vaikuttaviin hyvin lisätä Kristiina Lähteen Joku on nukkunut vuoteessani, Erjan muistutuksesta, se oli tosiaan mukava ja erilainen yllättäjä.

  VastaaPoista