perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia -ehdokkaani

Blogistanian Globalia-palkinto myönnetään kirjabloggaajien valitsemalle parhaalle vuoden 2012 käännöskirjalle. Tulokset julkistetaan 4.2.2013 Kirjavassa kammarissa.

Omat ehdokkaani ovat, tässä paremmuusjärjestyksessä:

Julian Barnes: Kuin jokin päättyisi (3 pistettä)

Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi  (2 pistettä)

Jennifer Egan: Aika suuri hämäys  (1 piste)

Kolmatta sijaa mietin pitkään - ja vaikuttavuusasteikolla kakkosen ja kolmosen välissä on pitkä matka, mutta Eganin halusin nostaa listalle, koska se jäi mieleen piristävän erilaisuutensa vuoksi.

Tuloksia odotellen!
9 kommenttia:

 1. Olen niin iloinen Heivollin menestyksestä! :)

  VastaaPoista
 2. Kuin jokin pättyisi on kertakaikkiaan helmi!

  Heivoll naaraa psykologisia syvyyksiä ja saa meidät varmaan lukemaan kaiken, mitä häneltä ilmestyy. Hieno, vahva valinta.

  VastaaPoista
 3. Kuin jokin päättyisi on hieno romaani. Pidin siitä ja se teki suuren vaikutuksen, mutta se ei ihan päässyt omalle listalleni. :)

  Heivollin kirja on huikean hieno. Ja Egania pitää lukea.

  VastaaPoista
 4. Oisin voinut laittaa saman listan, näitä kaikkia pyörittelin mielessäni :)

  VastaaPoista
 5. Vieläkin tuntuu kylmiä väreitä Heivollin kirjaa ajatellessa (vaikka tuhkaksi palaminen ei ole ihan kylmin juttu). Mutta Kuin jokin päättyisi oli sittenkin jotenkin samastuttavampi, henkilökohtaisempi. Egan taisi olla harvinaisempi valinta blogien listoilla, mutta kuten Erja sanoit, monia tuli pyöriteltyä ja kolmas olisi voinut jokin muukin yhtä hyvin, tai ainakin lähes.

  VastaaPoista
 6. Minäkin harkitsin Egania listalleni, mutta Aika suuri hämäys joutui tekemään tilaa muille. Hyvä kirja joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin iloitsen Heivollista! Ehkäpä saamme lisää suomennoksia pian :-)...

  VastaaPoista
 8. Hienoja kirjoja kaikki. Egania itsekin harkitsin, mutta lopulta oli kuitenkin aika selvää, että jäi kolmen parhaan ulkopuolelle, vaikka todella hyvä kirja onkin.

  VastaaPoista
 9. Egan taisi olla monella "sillä hilkulla" - kuten itsellänikin. Heivoll jatkaa Per Pettersonin aloittamaa vaikuttavaa norjalaista linjaa minun lukemisissani, toivotaan ja saammekin ilmeisesti häneltä lisää luettavaa suomeksi kunhan kustantaja ehtii.

  VastaaPoista