maanantai 26. tammikuuta 2015

Blogistanian parhaat -ehdokkaani

Blogistania valitsee jälleen vuoden parhaat kirjat kirjabloggareiden äänestyksellä.

Vuoden 2014 parhaiden kirjojen valinnassa osallistun kolmeen sarjaan, kolmella kirjalla kussakin, pisteyttämällä ne siten, että paras saa 3 pistettä, seuraava kaksi ja kolmas yhden. Sarjat ovat:
 • Blogistanian Finlandia (kotimaiset kirjat) 
 • Blogistanian Globalia (käännöskirjat) sekä 
 • Blogistanian Tieto (tietokirjat)
Lisäksi valitaan Blogistanian Junior, parhaat lasten ja nuorten kirjat. Kirjavinkkien tiedotteesta näet lisää tietoa palkintosarjoista.

Voittajat julkistetaan 27.1. klo 10 emäntäblogeissa, joihin linkit yllä sarjojen nimistä. Nyt jännittämään!

Ehdokkaani Blogistanian Finlandia -kilpailussa 2014 ovat: (Nominations for Oscars are...)

1. Anni Kytömäki: Kultarinta  3 p
2. Asko Sahlberg: Yö nielee päivät 2 p
3. Eeva-Kaarina Aronen: Edda 1 p

Tein valinnat täysin tunteella, enempiä analysoimatta. Listasin kirjat, jotka tekivät lukiessa suurimman vaikutuksen ja jotka nousivat nyt listatessani ensimmäisinä mieleen. Kovatasoinen vuosi jälleen ja valinnanvaraa riitti; luin viime vuonna peräti 67 kotimaista uutuuskirjaa. Mutta mihin jäi Jussi Valtonen? Tai Tommi Kinnunen? Tai Meri Kuusisto - alkuvuonna ilmestyneet tuppaavat harmittavasti unohtumaan syksytulvan alle. Huippuhyviä kirjoja heiltä kaikilta, mutta menin nyt ihan ihotuntumafiiliksellä.

Ehdokkaani Blogistanian Globalia -kilpailussa 2014 ovat:

1. Donna Tartt: Tikli  3 p
2. Jayne Anne Phillips: Murhenäytelmä 2 p
3. Eleanor Catton: Valontuojat 1 p

Tämä lista oli vaikein koota selkeän ykkösen jälkeen. Daniela Krien vaikutti, Alan Bradley riemastutti, Kate Atkinson kauhistutti ja ihastutti. Mutta pienellä harkinnalla päädyin yllä oleviin; jälleen siltä pohjalta, mikä lukukokemus järisytti eniten. Käännöskirjoja luin 35 kpl.

Ehdokkaani Blogistanian Tieto -kilpailussa 2014 ovat:

1. Antti Heikkinen: Juice Leskinen - Risainen elämä  3 p
2. Katja Jalkanen ja Aino-Maria Savolainen: Linnasta humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa.  2 p
2. Anita Konkka: Unennäkijän muistelmat. 1 p

Kirjahullu tietysti riemastuu kirjakirjasta, varsinkin hyvästä ja vieläpä kirjabloggarien tekemästä. Joka kodin perustietokirja! Vieraskoreasti laitoin kirjakirjan vasta kakkoseksi, jotta Antti Heikkisen upea Juice-teos pääsi kärkeen. Anita Konkan elämäkerta on niitä harvoja muistelmia, joiden lukemisesta olen nauttinut. Niin, Arne Nevanlinna on myös niitä, joten sekin olisi voinut tässä olla.

Äänestystuloksia odotellen!26 kommenttia:

 1. Vieraskoreutesi ilahdutti. <3 Kultarinta oli minullakin kotimaisten ykkösenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultarinta vain oli niin vaikuttava, että se nousi etsimättä ensin mieleen. Pitäisi lukea se uudestaan - tosin sellaisen "pikaluvun" tein jo toisen kerran, mutta ihan rauhassa.

   Poista
 2. Olisin äänestänyt myös Konkkaa, jos olisin blogannut siitä kunnolla. En ollut varma, kelpaavatko lyhytarviot sillisalaattipostauksissa ja tein listani niin myöhään, että en ehtinyt kysy.. Kiva kun sinä äänestit.

  Kultarinta sai minultakin kolme pistettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö, Jaana, kiva kuulla, että Kultarinta saa paljon pisteitä! Harmi, että Konkka jäi listaltasi, pitääkin tarkistaa tuo lyhytarviojuttu seuraavaksi kerraksi, kelpaako.

   Poista
 3. Eddaa äänestin minäkin. Juice-elämäkerta on mulla jo lainassa, toivottavasti ehdin lukeakin :) Myös Konkka kiinnostaa, ja Valontuojatkin jossain vaiheessa aioin ehdottomasti lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo Eddaa lukuunottamatta ovat tiiliskiviä, joten aika kuluu hyvin!

   Poista
 4. Nöyrimmät kiitokseni <3 Juicelle annoin minäkin pisteen.

  VastaaPoista
 5. Heikkisen Juice-kirja kerännee paljon pisteitä - oli minunkin listallani kakkosena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa kerätäkin. Ja hyvä niin, vaikka näyttää hajontaa olevan Tieto-puolella kovasti.

   Poista
 6. Tikli ja Valontuojat olisivat ehkä olleet myös omilla listoillani, jos olisin ne ehtinyt lukemaan. :) Mutta nämä herkkupalat taitavat jäädä minulla ensi kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa odotettavaa sinulla, ei mitään kevytversioita herkuista vaan täyttä tavaraa!

   Poista
 7. Arja, Murheäytelmä olisi voinut olla minullakin, ellen olisi niin innostunut Phillipsistä että menin ja luin Suojeluksen sekä Kiuru ja Termiitti...Suojeus olisi ollutkin listallani, mutta ei viime vuonna ilmestynyt.

  Olen itsekin huomannut, että vuosi saa unohtamaan ja sen tähden rollasin omaa luettujen listaani usemapaankin kertaan, mutta tein silti yhden mokan, sillä olisin voinut osallistua Kuopukseen Varjopuutarhalla, josta pidin tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä rullasin listaa ylös alas monesti, toivon etten unohtanut mitään tärkeää. Vuoteen mahtuu paljon kirjoja. Pitänee lukea Phillipsiä lisää!

   Poista
 8. Finlandia-listassani olisivat voineet olleet Edda ja Kultarinta - oli vaikeita valintoja vaan ne oli tehtävä. Ja Tikli-naisia ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ollaan, Donna Tartt on idolini. Ja nyt vähän nolottaa että unohdin mainita Sirpa Kähkösen hienon Graniittimiehen, minkä sinä listasit. Yksi vuoden parhaimmistoa sekin, erityisen mieleenjäävä.

   Poista
 9. Juice sai minultakin täydet pisteet. Se oli paras - mutta myös ainut - lukemani tietokirja. ;) Kultarinta oli kaikista hienoin kotimainen minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin siis ihan samoilla linjoilla, jes! Minä luin sentään useamman tietokirjan, mutta silti Juice-kirja vaikutti.

   Poista
 10. Herranjee minkä määrän olen ehtinyt lukea uutuuksia! Vau! :-)

  VastaaPoista
 11. Ihana Kultarinta <3

  Eddan varasin juuri kirjastosta, Juice pitää käydä lainaamassa isältä jolle hankin sen lahjaksi. :) Ja tosiaan, huikea määrä uutuuksia! Hatunnosto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää luettavaa sinulla siis tiedossa! En kuitenkaan lue uutuuksia yhtä paljon kuin sinä käyt teatterissa ja muissa :-) Piponnosto sinnekin päin!

   Poista
 12. Kultarinta oli jo minulla lainassa, mutta aika ei ollut sille oikea ja palautin sen lukemattomana takaisin. Edda kiinnosti jo katalogissa, mutta on edelleen lukematta. Tiklistä olen varovaisen kiinnostunut, mutta aion lukea ensin Tarttin vanhempaa tuotantoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarttin Jumalat juhlivat öisin - jos pidät siitä, pidät varmaan Tiklistäkin. Se keskimmäinen kirja ei ollut niin säväyttävä. Tai ehkä aika ei ollut sille oikea mulla, sopiva lukuhetki on tärkeä seikka, toivottavasti Kultarintakin sen sinulta saa. Ja Edda, outo Edda.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos Mai, niin sullakin, vaikken Tieto-kirjoistasi ollut lukenut yhtään. Kuukivi alkaa kuumottaa yhä enemmän, kun sinäkin olit listannut.

   Poista