lauantai 11. maaliskuuta 2017

Juhlahumua: Blogistanian kirjapalkintojen jakoKirjabloggaajat äänestävät joka vuosi parhaat kirjat neljässä eri sarjassa: Blogistanian Finlandia (kotimainen kaunokirjallisuus), Globalia (käännöskirjat), Tieto ja Juniori (lanu-kirjat).

Voittajat kukitetaan ja palkitaan kunniakirjoin: tänään palkinnon saivat Akateemisessa kirjakaupassa Helsingin keskustassa viime vuoden kirjojen huiput. Minna Rytisalon Lempi hurmasi bloggarit Finlandia-voittoon asti, Globalia-voiton vei Sadie Jonesin Kotiinpaluu, jonka suomentaja Marianna Kurtto otti palkinnon vastaan.

Tieto-sarjassa ykkönen oli Mari Mannisen Yhden lapsen kansa, joka muuten voitti sen isommankin Finlandia-palkinnon tietosarjassa. Lasten- ja nuortenkirjoissa voitto meni Siri Kolulle ja kirjalle Kesän jälkeen kaikki on toisin. Tätä en ole lukenut, joten linkkaan muutamaan arvioon muualla: Kia, Zephyr ja Mari. Siri ei päässyt itse paikalle, vaan häntä edusti Otavan lasten- ja nuortenkirjallisuuden johtaja Emma Alftan.

Upeita kirjoja ja tekijöitä - taas sai olla ylpeänä ja rinta rottingilla kirjallisesta kulttuuristamme! He ovat toden totta kukkansa ansainneet. Oli kiva tapahtuma muutenkin, saimme kuulla kiinnostavia juttuja kirjojen synnystä ja tekoprosesseista. Kiitos osallistujille mukanaolosta sekä järkkääjille tapahtumasta ja Akateemiselle kirjakaupalle tilasta!


Vasemmalta: Minna Rytisalo, Marianna Kurtto, Mari Manninen ja Emma Alftan

Kirjabloggaajat Tanja Brummer ja Tiina Pasanen vetivät tapahtuman ja jututtivat palkittuja kiinnostavilla kysymyksillään.


Ja eikun herkuttelemaan!2 kommenttia:

  1. Moi Arja! Mukava oli tavata lauantain Blogistaniassa. Hyvä tilaisuus oli, ja kiva oli tavata teitä kirjabloggareita. Kävin lukemassa myös tuon Leppävirta-postauksen, tuon kirjan kyllä haluan lukea. Minäkin tein juuri postauksen tuosta lauantain tilaisuudesta, käyhän kurkkaamassa. - Minulla on puutarhablogi, mutta ainakin näin talvisin siellä on kaikenlaista muutakin. - Hyvää kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anneli, ja kiitos viimeisestä, kuten kivoista kuvistasi! Käyn kurkkimassa blogiasi. Hyvää kevään jatkoa puutarhan suunnittelun ja hyvien kirjojen myötä!

      Poista