tiistai 25. lokakuuta 2022

Helsingin kirjamessut ja lippuarvonta

Ihan kohta kirjamessut! Teen juuri itselleni ohjelmaa, tämä on tarkkaa hommaa kuulkaa: niin paljon olisi nähtävää, että rankkoja valintoja on tehtävä. Ja kavereitakin tavattava, se on yksi messujen suola!

Tänä vuonna kirjasomella on oma osasto, 6n49. Tervetuloa sinne juttelemaan, hakemaan lukuvinkkejä ja kuvaamaan meitsiet hienoa someseinäämme vasten - tehty ihan juuri kuvaustarkoitukseen. Kirjasomen edustajat, bloggarit, grammaajat ja muut, päivystävät osastolla vuorotellen, minä to klo 11 - 12 ja su 12 - 13. Tule moikkaamaan! 

Mitä muuta aion tehdä? Torstaina avajaiset tietysti, ja koska bisnes kiinnostaa, kuuntelen ehkä asiaa siitä, mitä bisneskirjoista voi oppia, tilassa Suomenlinna to klo 10.30: Piia-Noora Kauppi ja Helena Åhman Paula Kilpisen haastattelussa. Työelämän tarkoituksesta puhuu Kirsi Piha klo 12 Hakaniemi-lavalla, tosin houkuttaisi nähdä myös Redrama, samaan aikaan Töölönlahti-lavalla.

Kääntäjän työ on kiehtovaa ja ihailtavaa. Keltaisen kirjaston kääntäjät Einari Aaltonen ja Helene Bützow ovat haastateltavina klo 12.30 Töölö-lavalla. Taattua kotimaista puolestaan tarjoaa Silja Koivisto hienolla kirjallaan Sataman kapakan Hilda klo 13 Esplanadi-lavalla.



Ja suuresti odottamani vieras, jonka kirjoja olen aina ihaillut mutten ole tekijää koskaan nähnyt: Asko Sahlberg on Helsingissä! To klo 13 Esplanadi-lavalla, sinne!

Iltapäivällä on Senaatintorilla kiintoisaa kuunneltavaa. Jos joku ei tiedä, mihin messuilla menisi - kun runsaudenpulaa riittää - kannattaa vain istua Senaatintorin katsomossa, siellä on aina jotain hyvää. Kuten pe klo 15 Janne Saarikivi kertomassa suomen kielestä ja sen sanoista, klo 16.30 Jyri Häkämies ja Rosa Meriläinen esittelemässä ekotrilleriään Epäpyhä liitto, klo 17 Martti Suosalo elämäkertoineen, tekijänä Johanna Venho, ja klo 18.30 Anna Brotkin, mahtavan Aikuiset-sarjan käsikirjoittaja. Siitä on tehty myös kirja: Aikuiset - The Bible, joka ymmärtääkseni sisältää ainakin tv-sarjan käsikirjoitukset ja jotain muuta. Mitä, sen kuulemme sitten. Samaan aikaan muuten olisi Esplanadin lavalla Kaarle Viikate, aiheena Viikatteen 25-vuotinen taival ja kirja siitä.

Vuoden 2021 messujen Rakkaudesta kirjaan -palkittu Rosebudin Hannu Paloviita

Tästä alkuun, raporttia myöhemmin.


Arvon kolme sähköistä messulippua - tule mukaan!

Vastaa alle, mitä messuilla haluaisit nähdä tai laita muuten vain terveisiä ja varmista, että minulla on sähköpostiosoitteesi (voit laittaa meilitse tai Instassa yv:nä arja_korhis tai FB:n kautta blogin sivuille Kulttuuri kukoistaa, jos et halua näkyvän julkisesti). 

Tutut saavat mielellään osallistua myös, mutta arvonta on oikea ja random-generoitu. Osallistumisaikaa ke 26.10. klo 20 saakka, sen jälkeen lähetän liput. Arvontaonnea ja nähdään messuilla!




PÄIVITYS 26.10. klo 20.15:

Liput on arvottu ja lähetetty voittajille HiiliJanica, Anonyymi (Jenni) ja Päivi, onnea ja nähdään messuilla! Jos lippujen kanssa on ongelmia, ota minuun yhteyttä.


13 kommenttia:

  1. Heli Laaksosen haluan nähdä.
    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi lipunsaannin mahdollisuutesi on erittäin hyvä!

      Poista
  2. Hyviä tarjouksia ja uutuuksia. Ja ihanaa messu tunnelmaa 🥰 haidixx@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Haluaisin nähdä Satu Rämön ja Jani Toivolan ainakin. Ja monta muutakin vierasta. jenni.vjs@gmail.com on meiliosoitteeni.

    VastaaPoista
  4. Lasten puoli messuista kiinnostaa kun pikku koululainen haluaa sinne ja erityisesti Lasten Uutisten piste. / @hiinijanica

    VastaaPoista
  5. Satu Rämö haastattelemassa Viikineuleita kirjan tekijää Lasse M. Matbergia kiinnostelee 😉 oikeasti valinnan vaikeus, sillä mielenkiintoista ohjelmaa on hurjan paljon!
    katriinakotiranta.kk@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Messuohjelmassa on paljon mielenkiintoista, mutta haluaisin nähdä Pirkko Lahden haastattelun ja kulkea kiertelemässä eri osastoja.

    VastaaPoista
  7. Haluan ehdottomasti käydä kirjasomeosastolla, se kuulostaa kivalta! Asko Sahlberg kiinnostaa myös minua. kettu.paivinen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Anne Kovalaisen Ensin palasivat linnut ja Helena Petäistön haastattelut kiinnostaa ehkä eniten.

    VastaaPoista
  9. Satu Rämön ja Helena Petäistön haastattelut kiinnostavat eniten.

    Emma

    emmaliina.sintonen@yahoo.fi

    VastaaPoista
  10. Kiitos osallistujille, liput lähetty voittajille! Messuilla tavataan!

    VastaaPoista