Elävää kuvaa

maanantai 27. tammikuuta 2014

Blogistanian parhaat -ehdokkaani

Ehdokkaani Blogistanian parhaat kirjat 2013 -äänestyksessä

Blogistanian Finlandia

Kjell Westö: Kangastus 38      3 pistettä
Maija Muinonen: Mustat paperit 2 pistettä
Antti Heikkinen: Pihkatappi     1 piste

Hyvän kirjavuoden top teniin kuuluu ilman muuta Asko Sahlbergin Herodes, samoin Johanna Sinisalon Auringon ydin. Pidän kovasti myös Maarit Verrosesta, jolta tänä vuonna ilmestyi Varjonainen.

Kymmenen parhaan listallani ovat lisäksi Katja Kallio Säkenöivine hetkineen, Siina Tiuraniemen Kukkia Birgitalle, Anja Snellmanin Pääoma ja Minna Lindgrenin Ehtoolehto.


Blogistanian Globalia

Hanne-Vibeke Holst: Mitä he toisilleen tekivät    3 pistettä
Haruki Murakami: 1Q84   2 pistettä
Jennifer Egan: Sydäntorni   1 piste

Perustelut löytyvät blogiarvioista. Holstista innostuin valtavasti, ja Murakamia ei vain voi ohittaa, koska hän on niin... Murakami. Arvostan kokeellista (taitavaa) kirjoittamista, jota Egan edustaa.

Top vitoseen kuuluvat Eowyn Iwey: Lumilapsi  ja Grace McLee: Ihana maa.  

Blogistanian Tieto

Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin  3 pistettä
Ville Kivimäki: Murtuneet mielet    2 pistettä
Katja Jalkanen ja Hanna Pudas: Rivien välissä - kirjablogikirja  1 piste

Aivan upeita tietokirjoja ilmestyi 2013! Oikeastaan tässä kategoriassa olivat vuoden painavimmat ja vaikuttavimmat teokset. Kankimäen kirja lumosi, Kivimäki sai aikaan paljon pohdintaa.

Kirjablogikirjan maininta tuntuu lähinnä nepotismilta, mutta se on henkilökohtaisesti merkittävä, ja lisäksi koko kirjablogistanian tilannekatsaus siitä, missä mentiin kirjan kirjoittamishetkellä.

Tärkeä kirja minulle on Susan Cain: Hiljaiset - introverttien manifesti (koska se on kirjoitettu minusta). Riemastuttava on myös Esko Valtaojan Kaiken käsikirja, ja mietityttävä Hanna Jensenin 940 päivää isäni muistina.

Kirjabloggaajat valitsevat vuosittain parhaat kirjat kategorioissa Finlandia, Globalia (käännöskirjat), Kuopus (lastenkirjat) ja Tieto. Ääntenlaskusta ja tuloksista vastaavat arvotut kirjablogit. Lisätietoa Blogistanian äänestyksistä.

Blogistanian Finlandiaa emännöi Sallan lukupäiväkirja

Blogistanian Globaliaa emännöi Kirjasfääri

Blogistanian Tietoa emännöi Luetut, lukemattomat
Blogistanian Kuopusta emännöi Les! Lue!

Tsempit emännille ja jännittäviä tuloslaskentahetkiä odotellessa!


22 kommenttia:

  1. Pihkatappi on minullakin kolmen parhaan joukossa. Tuo Murtuneet mielet kiinnostaa kovasti, täytyy raivata sille jostakin lukuaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että Heikkinen saa pisteitä. Murtuneet mielet saisi olla kouluissa pakollinen, vaikkapa lukion psykologiassa.

      Poista
  2. Kiinnostavia listoja! Minultakin lähti Westölle kolme pistettä. Upea kirja!

    VastaaPoista
  3. Sain juuri ilmoituksen, että varaus introverttien manifestiin on tärpännyt. Sitä ehdotettiin meidän lukupiirissä luettavaksi, kiva tietää että sinäkin olet tykännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amerikkasuodatin päälle, Erja, mutta muuten kirja riemastutti introverttiä kovasti.

      Poista
  4. Jos olisin Globaliassa äänestänyt kolmatta kirjaa, olisin varmaankin antanut ääneni Holstille. Se ei kuitenkaan tehnyt ihan niin suurta vaikutusta minuun kuin äänestämäni 1Q84 ja Yönäytös, joten päädyin äänestämään vain kahta kirjaa. Mukavaa kuitenkin, että sekin saa pisteitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin Holstin niin sopivaan hetkeen, että se oli nautinto, pidän kovasti tämäntyyppisistä fiksuista viihdekirjoista, joita ei ole paljon.

      Poista
  5. 1Q84. <3

    Minä mietin Muinosta, Pihkatappia ja Lumilasta mukaan, mutta viime hetkellä kuitenkin tiputin ne pois. Valintojen tekeminen on niin vaikeaa!

    (Ja kiitos :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, harmi etteivät Muinonen ja Heikkinen mahtuneet listallesi. Mutta totta, että hyviä on runsaasti, ja karsimaan joutuu.

      Poista
  6. Murakamia ei tosiaan voinut ohittaa, vaikka jotenkin petyin kolmoseen, siis kahteen ensimmäiseen osaan verrattuna. Westö odottelee edelleen yöpöydällä; haluaisin kuitenkin aloittaa Missä kuljimme kerran -romaanista.

    Vähän asian vierestä: vaikea uskoa, että olet introvertti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ajatus aloittaa Westö tuolla, se onkin hänen pääteoksensa. Olen introvertti, joka on oppinut käyttäytymään ekstrovertisti tarvittaessa, mutta ei se ihan luonnostaan tule :-) Siksikin se kirja riemastutti niin, kun tajusin monta "kummaa" piirrettäni, sieltähän ne löytyivät.

      Poista
  7. Kiitos Rivien välissä -pisteestä! :) Holstin kirja minulle yllätys, se on lukematta, mutta korkeat pisteet alkoivat kiinnostaa ja täytyy lukea siis kirja. Sinulla on nimittäin hyvä kirjamaku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna itsellesi. Holstista joo pidin, ks. kommentti ylempänä.

      Poista
  8. Osin samoja olen lukenut, osin en. Listoillasi on monta minuakin sykähdyttänyttä kirjaa. Eganin uusimpaan en sitten millään syttynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän pidin ehkä Eganin edellisestä minäkin - mutta arvostan tosiaan fiksua uuden kokeilua, siitä pisteitä :-)

      Poista
  9. Kiinnostavat listat sulla(kin). Kuten Tuija tuossa edellä, niin minäkään en valitettavasti syttynyt Eganin uusimmalle. Ja Westön olisin nostanut omalle listalleni, jos vain olisin viitsinyt siitä postata ennen äänestystä. Mutta hyvinhän tuo on näyttänyt pärjäävän ilman minun ääntäni, mistä iloitsen. Murtuneet mielet on luettavien listallani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään, toivottavasti Westö-pisteet eivät kärsi tästä :-) Pidät varmasti Murtuneista mielistä. Tietoa, joka ajatteluttaa.

      Poista
  10. Samoilla linjoilla ;) En itse nyt osallistunut Globaliaan, mutta kaikki nuo omat ehdokkaasi kiinnostavat kovasti. Ehkäpä luen ne tänä vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä haastetta sinulle sillä aikaa, kun minä koukutun sotakirjoihin :-)

      Poista