keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kulttuuri, kukoistaako

Kesällähän se vasta kukoistaakin - ken jaksaa kesätapahtumat läpi kahlata tai lomalla keskittyä vaikkapa lukemiseen. Oma aktiivisuus toistaiseksi noudatellut linjaa mökki-tv ja Särkänniemen delfinaario. Onneksi Kannelmäen kirjasto on taas auki remonttien jälkeen, heti huomaan että lukuharrastuskin elpyy kummasti. Omaksi kirjoja ei kannata kasapäin ostaa - hyvin pian on ongelmia säilytyksen kanssa. Mihin ihmeeseen ne kaikki mahtuisivat? Onko tähän vinkkejä?

Divarit eivät ota kuin muutamia suosituimpia. Tiedän sen karvaasti viime kesän kokemuksesta, jossa raahasti kassikaupalla mielestäni erinomaisia kirjoja toiveikkaasti euronkuvat silmissä vilkkuen lähidivareihin. Joista jokainen sanoi, ettei tilaa ole eikä muka kysyntääkään ja ottaisi vain Stieg Larssoneita (jotka muuten möin jo ratikkapysäkillä neljälle eurolla kappale kaverille, joka sattui huomaamaan kantamukseni ja alkoi kysellä kirjojen kohtalosta. Bisnes never stops.) Sydän verta valuen pitäisi siis roudata rakkaudella - tai ainakin suurella kiinnostuksella - kasatut kirjakasat roskikseen, niinkö?

Onneksi työkaveri pelasti tästä pulasta ja otti kassit lopulta haltuunsa.

2 kommenttia:

  1. Mullakin olisi todella hyviä kirjoja myytävänä, kun vaan löytäisin sopivan myyntipaikan niille ja cd-levyille.. Kaikki ei vaan millään voi mahtua yksiöön, harmi kyllä !

    VastaaPoista
  2. ...niinpä, jossain vaiheessa elämää tulee olo, että PAKKO luopua joistain kirjoista-vaikka ois kuinka kiva omistaa kirjoja(sisäpiirivitsi, sori). Miten ne toimivatkaan ne "jätä kirja löydettäväksi"-jutut-? Toimisikohan? Siitä vaan sitten matkaan kassi-Almana ja kirjoja sirottelemaan sinne sun tänne ...kuin kasvimaan perustaja keväällä. Tai Saksassa jättävät tavaroita -kirjojakin - kadun varteen, saa otta ken tarvitsee tai haluaa.

    VastaaPoista