Blogisti

Olen Arja Korhonen, kirjahullu, joka on lukenut aina. Lukeminen ei ole harrastus, se on elämäntapa. Blogiin kirjoitan ajatuksiani ja tuntemuksiani kirjoista: näin pystyn palaamaan siihen myöhemminkin - muuten unohtaisin. En pyri olemaan objektiivinen arvioija, en kriitikko enkä edes looginen lukija. Kirjasta kirjoittamalla saan lukukokemuksesta irti enemmän, ja arvion tekemisestä on tullut tärkeä osa lukemista. Silti en kirjoita blogissa kaikista lukemistani kirjoista. Jokaisessa ei ole muistettavaa tai mainittavaa.

Keskityn koti- ja ulkomaiseen fiktioon, luen jonkin verran myös tietokirjoja. Pääosan lukemisistani haen Helsingin kaupunginkirjastosta, osan ostan, joskus saan arvostelukappaleita pyytämättä tai pyytämällä, mutta kirjan saamistapa ei vaikuta arvion syntyyn tai sisältöön. Näiden keskinäinen suhde on kirjasto 85 %, ostot 10 %, arvostelukappaleet 5 %. En saa blogista taloudellista hyötyä enkä ole velvollinen bloggaamaan arvostelukappaleista tai arvioimaan niitä myönteisesti.

Työkseni teen viestintää; ura kulki it-alan markkinoinnista viestintätoimistoon, sieltä rakennusalalle. Blogi on auttanut myös työssä: teksti kuin teksti syntyy nopeasti, verkko-osaaminen kasvaa. Yksityiselämässä olen vaimo, bonusäiti ja kolmen lapsen mumma sekä esikoinen, sisko, kummitäti ja ystävä. Toimin aktiivina Kannelmäki-liikkeessä ja muissa vapaaehtoistöissä.

Bloginpito ja muiden kirjablogien seuraaminen on tuonut uuden ulottuvuuden lukemiseen. Se on valtavan antoisaa tekemistä, joka opettaa bloggaajalle kirjoittamisen ja kirjallisuuden lisäksi paljon verkossa toimimisesta ja yhteisöllisyydestä. Ja parasta on, jos blogin kautta innostan yhdenkin lukijan lisää tarttumaan kirjaan, sillä lukemisen ja kirjallisuuden edistäminen on sydämen asia. Onneksi suomalaiset ovat lukukansaa. Jokainen lukija ja jokainen kommentti on tervetullut.

Palautetta saa erittäin mielellään lähettää os. arja.korhis at outlook piste com, tai kommentteina blogiin. Kiitos kuin luit blogiani!

Twitterissä @korhis
Instassa arja_korhis 

Blogin ulkoasu: Jani Paavola, Cloud9.5 kommenttia:

 1. Hyvä, että tekstin koko on näissä kirjoituksissa tarpeeksi iso, että voi lukea huonompinäköinenkin ilman isontamista ! Kiitos siitä !

  VastaaPoista
 2. Kiva kun luet! Tässä iässä arvostaa jo luettavuutta enemmän kuin kovin taiteellisia virityksiä fonttien suhteen :-)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Rohkaistuneena siitä, mitä kirjoitat blogien yhteisöllisyydestä, kutsun sinut tutustumaan omaani. Ehkä syntyy keskustelu?
  https://ketovuori.blogspot.fi/2017/02/akvarelleja-engelin-kaupungista.html

  VastaaPoista
 4. Hei

  Tutustuin blogiisi osana opintojani. Tai siis valitsin blogisi isosta ryhmästä - enkä kadu!

  Kiitos, että kirjoitat hyvää raikasta polveilevaa suomea; kiitos että kirjoitat kiinnostavista kirjoista; kiitos että kirjoitat oudoista kirjoista ja kirjailijoista, joista en ole koskaan kuullutkaan; kiitos, että voin tämän vuoden artikkelien lisäksi hypätä nimitunnisteella itselle rakkaisiin lukukokemuksiin, ja katsoa, mitä sinä niistä ajattelit; kiitos, että nostat tärkeitä kirjoja ja niiden ajatuksia, joita minunkin olisi hyvä pysähtyä miettimään; kiitos, että saat minut ajoittain nauramaan, vaikkapa silloin, kun pääsen osallistumaan pakastimenpesuperformanssiisi. :D

  Kiitos sattumalle, joka johdatti minut tänne.

  Kuulemisiin...
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti, S, olen ihan häkeltynyt ja roska silmässä - tällä palautteella bloggari elää pitkään, pitkään! Miten hienoa kuulla, että omista usein tyhmiltä (ja toistolta) tuntuvilta jutuista voi olla jollekulle jopa hyötyä ja iloa. Röyhistelen ja pullistelen tällä kommentilla koko puolentoista metrin varteni voimin! Kiitos ja kuulemisiin!

   Poista