torstai 22. heinäkuuta 2010

On vaikea ymmärtää, miten Signe Brander pystyi 1900-luvun tekniikalla luomaan niin hienoja valokuvia kuin ne ovat - vielä elokuun Hakasalmen huvilassa täällä näytteillä. Etenkin panoraamat ovat upeita isoina vedoksina.

Signen kuvissa ihmiset ovat kuin kuvia varten buukattuja malleja, asennot ja ilmeet mietittyjä ja harkittuja kuin parhaissa mainoskuvissa ainakin - vaikka oikeastihan hän vain pyysi paikallaolevia poseeraamaan jos otollisia henkilöitä kohdalle sattui.

Kiva katsastella kuvia ja yrittää sijoittaa näkymä tähän päivään. Jos ei onnistu, voi luntata apuja: kaupunginmuseo on tehnyt iloksemme multimediesityksen, jossa ennen- ja nyt-kuvat näytetään peräkkäin ja vierekkäin.

Näyttelyn jälkeen kotimatkalla istuin Töölönrannan kahvilassa luomulimulla, tuijotin Villa Kiveä ja kuuntelin Pinkin konsertin viritttelyä. Kai tämäkin lasketaan kulttuurin harrastamiseksi?

1 kommentti:

  1. Tuo viimeinen kappalehan on kaupunkikulttuuria parhaimmillaan - aistimista ja hitaan leppoisaa nautiskelua. Ja kiitos Signe-muistutuksesta! Vien sinne itseni ja lapseni lähipäivinä.

    VastaaPoista