tiistai 28. tammikuuta 2014

Blogistanian parhaat: voittajat

Blogistania-äänet on laskettu ja voittajalistaus, joissa on linkit järjestäjien sivuille, löytyvät ainakin Kirjanurkkauksesta. Laiskana vain linkitän, kun Zephyr on tehnyt niin kattavan koosteen linkkeineen.

Globalia-sarjan voitti oma ehdokkaani, Murakamin 1Q84, tosin äänestin Holstin sen edelle.

Finlandia-puolella ylivoimainen voittaja oli Pauliina Rauhalan Taivaslaulu, joka ei ollut omalla listallani eikä edes viime vuoden top tenissä. Ei silti huono kirja tietenkään, uskonto vain ei aiheena ole minulle läheinen.

Ihailen Rauhalaa siitä, että hän rohkeasti uudistaa edustamaansa uskonliikettä ja tuo sitä tähän aikaan kirjallaan ja sen herättämän keskustelun myötä.

Tietokirjojen ykkönen on Tuula Karjalaisen Tove Jansson, jota en ole lukenut. Tyydyn toistaiseksi Boel Westinin  Jansson-elämäkertaan, joka ilmestyi ennen blogiaikoja. Ehdoton viime vuoden tietokirjasuosikkini Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin jäi niukasti kakkoseksi.

Kuopus-kisassa (jossa en äänestänyt) voitti Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta.

Kisajännitys on siis ohi tältä vuodelta. Mutta mikä mahtava määrä huikean hyviä kirjoja noista blogien äänestyslistoista löytyy! Niitä kannattaa tutkia, ja lukea toistaiseksi lukemattomia. Aion tehdä niin itsekin. Vaikka pakko myöntää, että tuskin maltan odottaa pääseväni käsiksi 2014 kirjoihin.

Hyvää lukuvuoden jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti