tiistai 26. syyskuuta 2017

Voita liput Turun kirjamessuille tai uutuuskirja!

Turun kirjamessut ovat tuota pikaa, pe 6. - su 8.10.  Noloa todeta, etten ole ikinä tapahtumassa vieraillut. Syksy on niin kiireistä aikaa kirjanlukijalle, mukamas. Mutta tänä vuonna paikkaan ja puhdistan tuon häpeätahran!

Pelkkää hyvää olen aiempien vuosien vierailta kuullut. Mukavan intiimi ja hallittavan kokoinen tila, ystävällinen vieraiden vastaanotto. Ainakin ohjelma vaikuttaa lupaavan monipuoliselta.  Olen tehnyt itselleni tärppiaikataulun: kokemuksesta tiedän, ettei messuille kannata ilman sellaista mennä, muuten tarjonta sekoittaa pään etkä loppujen lopuksi ehdi nähdä juuri mitään. Pari must see -juttua, lopuista voi joustaa tilanteen mukaan!

Olen messuilla pe - la. Perjantaini (onpa outo sana!) aloittaa klo 11 (jos en bussimatkalta ehdi kuulemaan Katja Jalkasen klo 10.20 haastattelemaa Maarit Leskelä-Kärkeä siitä, kenellä on oikeus kirjoittaa toisen elämästä) klassikkokeskustelu, jota ei tarvinne enempää avata. WSOY julkaisee uusia painoksia klassikoista, joita joka lukija himoitsee omaksi tai ainakin luettavaksi.

Sen jälkeen klo 12 Sinikka Vuola kertoo eroottisista runoista, mikä houkuttaa kovasti; tiedän tekijän mainioksi esiintyjäksi ja kiitetyksi runoilijaksi, jonka Olet täyttänyt ruumiini tulella -antologia kiehtoo jo nimellään, vaikken ole lukenutkaan sitä vielä. Heti sen perään, klo 12.20, keskustellaan miehen roolista kirjallisuudessa: tämäkin kiinnostaisi kovasti, onhan siellä monta tutun kirjan kirjoittajaa paikalla. Ehtiiköhän paikkaa vaihtaa auditoriosta Kallakseen nanosekunnissa?

Klo 13 messut avataan virallisesti - Tommi Kinnunen ja Salla Simukka - ja 13.50 esiintyy Anni Kytömäki, tämän vuoden (ja useammankin?) ehkä upeimman kirjan tekijä. Nämä ovat must-see-luokkaa.

Klo 14 kiinnostaisi kuulla kirosanojen kääntämisen ongelmakohdista. Ja klo 14.20 kertoo Teemu Keskisarja Aleksis Kivestä. Taas siirtyminen teleportaalisesti, mutta toisaalta, jos tila ei ole iso, ehkä se onnistuu lihallisessa fyysisyydessäkin? Klo 15 puhutaan suomalaisista kirjankansista, sekin olisi hauska kuulla. Ja klo 16 mietintää siitä, kannattaako perustaa blogi vai kirjoittaa tietokirja, vai molemmat.

Lauantaina klo 11 Ylen Seppo Puttonen kertoo, millainen matka on ollut Kirjojen Suomi, jossa minäkin olen saanut olla mukana, bloggarikollegoideni kanssa. Hieno ja antoisa matka, vaikka välillä raskas. Vuosi on pitkä aika, ja siinä ehtii tapahtua monenlaista. 

Sitä ennen klo 10.30 kirjailijan ja kustannustoimittajan suhteesta kertovat Selja Ahava ja Gummeruksen Saija Pulli, uteliaana haluaisin kuulla senkin, jos ehdin paikalle (herätä) ajoissa. Klo 11.20 historiallisten dekkarien maailmoista kertovat Virpi Hämeen-Anttila, Timo Saarto ja Terttu Autere. Tämä herättää kiinnostuksen lisäksi ison kysymyksen: missä ihmeessä on Jyrki Heino? Miksei täällä?

La klo 13.40: aika ylittämätön puheenvuoro, Juha Hurme. Nyljetyt ajatukset ja muut miehen teokset ovat vielä tuoreessa muistissa. Mutta valinnan vaikeus; klo 13.30 alkaa keskustelu Sata vuotta fiktiota suomalaisuudesta, jossa ovat mukana Antti Tuuri, Sirpa Kähkönen ja Venla Hiidensalo. Eihän tätäkään voi missata!

Lisäksi kiinnostaisivat esitykset Hanna-Riitta Schrekin kirjasta Minä maalaan kuin jumala!, lapsia ja isovanhempia houkuttava keskustelu, jossa paikalla mm. Pirkko Saisio, ja tuokio suomalaisesta kirjallisuudesta maailmalla, jossa mukana Paula Havaste, Petri Tamminen ja J.S. Meresmaa. Kustannusalan murroksesta olisi myös kiintoisa kuulla.

Tärppilistauksia ovat tehneet myös Tuijata (runsaudenpulaa ja runoja, sanoo hän) ja Kirsin Book Club. jolla myös on kattava ohjelmaesittely - mistä löysivätkään aivan muita tärppejä kuin minä!

- - - - - - -

Voita liput itselle ja kaverille (2 kpl päivälippuja) Turun kirjamessuille kommentoimalla alle. Lisäksi arvon kolme tämän vuoden uutuuskirjaa, joiden tekijöistä Turussa taitaa olla paikalla vain Kati Tervo, mutta muutkin kirjat kannattaa lukea. Asko Sahlberg on suuri suosikkini kaikissa genreissä, Marko Kilpi iskee komeasti dekkarinnälkään. Arvottavat kirjat ovat:

Asko Sahlberg: Amandan maailmat
Kati Tervo: Iltalaulaja
Marko Kilpi: Undertaker

Laita kommenttiin, minkä kirjan toivoisit. Kaikki kommentoijat osallistuvat lippuarvontaan. Arvonta päättyy 2.10. klo 18, jolloin arvon voittajat. Jos tsägä käy, voitat sekä liput että kirjan! Onnea matkaan ja nähdään Turussa!

37 kommenttia:

 1. Mahtava arvonta. Kaikki kirjat kiinostavat, mutta jos pakko on valita vain yksi;
  Asko Sahlbergin Amandan maailma on silloin valintani.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 2. Kati Tervo. virpi9@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Kati Tervon kirja kiinnostaisi.
  rinafi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kiva arvonta :) Marko Kilven Undertaker kiinnostaa :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Olen jo valmiiksi Turussa, lähtökuopissa kirjamessuille. Himoitsen Marko Kilven "Undertaker"-dekkaria.

  VastaaPoista
 6. Olisin laittanut lähettäjäksi Facebook-nimeni tai sähköpostiosoitteeni, mutta en löytänyt niitä vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 7. Kari Tervo paivi.horkko@paimiolainen.com

  VastaaPoista
 8. Kati Tervo paivi.horkko@paimiolainen.com

  VastaaPoista
 9. Kiitos ja onnea kaikille tähänastisille osallistujille! Koska ilmeisesti blogger ei salli (?) kaikkia yhteydenottoja googleen kirjautumattomilta, sovitaan, että voi osallistua myös sähköpostilla minulle arja.korhis@outlook.com

  VastaaPoista
 10. Osallistun Kati Tervon tai Asko Sahlbergin kirjan arvontaan.
  Jyrki Heino on kyllä kirjoittanut huikeaa historiallista dekkarisarjaa. Löysin uuden historialliseen deekkarigenreen sopivan kirjailijan Pekka Matilaisen, jonka kirjasta Miniatyyrimaalari olen tässä kuussa blogannut. Kupoli on aiempi kirja, joten sekin on lukulistalla.
  Perjantai on perinteisesti ollut koululaisten päivä kirjamessuilla eli nytkin on jaettu yli 4000 lippua koululaisille ja opettajille.
  Kytömäki kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Mai, tuo on ihan uusi nimi minulle! Laitetaan lukulistaan. Juu, perjantaina on kuulemma vilskettä messuhallissa, kun nuoriso on liikkeellä. Mutta eiköhän sinne sekaan mahdu, hienoa, että koululaiset saavat mahdollisuuden käydä siellä ja ohjausta kirjojen maailmaan tälläkin tavalla. Tapahtuman uskoisin olevan kokemuksena kovempi juttu kuin vain kirjoista kertominen.

   Poista
 11. Näitä lippuja onkin jo tarjottu useassa blogissa. Olen mukana! Toivottavasti joku tärppää..

  VastaaPoista
 12. Mukana, en osaa valita suosikkia..valitaan nyt vaikka amandan maailmat. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 13. En osaa valita suosikki kirjaa. stkallio@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 14. Mukana :) Undertaker olisi valintani.
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 15. En oikein osaa valita. Olisikohan Amandan maailmat :) sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana Marko Kilven Undertaker -kirjan arvonnassa :) Välimatkan vuoksi minulla ei valitettavasti ole mahdollisuutta lähteä messuille.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Marko Kilpi ehkä?, laurawallberg@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Hei, mukana arvonnoissa! Kirjoista Sahlberg kiinnostaisi eniten. T. Kaisa kaisa.illukka@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kati Tervo kiinnostaa. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kokeilen arpaonneani :). Kati Tervon Iltalaulaja kiinnostaa.
  tuiniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Amandan maailmat, tessa.hellsten@welho.com

  VastaaPoista
 22. Amandan maailmat olisi varmaan omaan makuuni :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Amandan maailmat.
  Metsos@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Kati Tervon kirja kiinnostaisi. Samoin päivälippu messuille.

  VastaaPoista
 25. Kirjamessut kiinnostavat, ja ajattelin tulla sinne lauantaina. Noista palkintokirjoista mukavin olisi tuo dekkari eli Marko Kilven teos.
  lsarakon@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Marko Kilpi: Undertaker
  jtmous@utu.fi

  VastaaPoista
 27. Arvonnassa mukana! :) Kirjoista kiinnostaisi eniten Kati Tervon uutuus. lumikukka333 (at) gmail (piste) com

  VastaaPoista
 28. Olen ehkä eniten kiinnostunut Marko Kilven uutuusdekkarista, mutta toisaalta kaikki kirjat kyllä uppoavat. 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 29. Eniten kiinnostaa Asko Sahlbergin Amandan maailma.

  suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 30. Marko kilpi; Undertaker. Tarvittais nyt kirjalta uutta nostetta!
  ssofia.o@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Minua kiinnostaa Marko Kilven kirja näistä eniten.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Kati Tervon Iltalaulaja
  pkktku@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Kati Tervon Iltalaulaja on jo lukulistalla. Sijoittuu omiin lapsuuden ja nuoruuden maisemiin.. :)
  lhisom(at)utu.fi

  VastaaPoista
 34. Äitini kanssa matkaamme pitkän matkan Turkuun messuja varten, olisipa mukava voittaa liput!
  Kirjoista Amandan maailmat olisi kiinnostavin.

  VastaaPoista
 35. Nyt kyllä on melko kiinnostava uutuus dekkari että alkoi kovastikin kiinnostamaan Marko Kilpi: Undertaker. jenijio17@gmail.com

  VastaaPoista