maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia 2011

Tänä(kin) vuonna saimme hienoja kirjoja, vaikuttavaa luettavaa. Blogistanian Finlandia-ehdokkaani 2011 ovat:

1. Helmi Kekkonen: Valinta

2. Eeva-Kaarina Aronen: Kallorumpu

3. Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis

4. Claes Andersson: Oton elämä

5. Kristina Carlsson: William N. päiväkirja

6. Miika Nousiainen: MetsäjättiEnsimmäiset kolme oli helppo listata, neljäskin tuli hakematta. Loput kaksi voisivat olla muitakin, kuten Pekka Hiltusen Vilpittömästi sinun, Tuomas Vimman Raksa tai Stefan Mosterin Nelikätisen soiton mahdottomuus.


Arvioita muualla blogistaniassa:

Valinta Sinisen linnan kirjastossa

Kallorumpu Erjan lukupäiväkirjassa

Kerjäläinen ja jänis Amman lukuhetkessä

Oton elämä Erjan lukupäiväkirjassa

William N. päiväkirja Lumiomena-blogissa

Metsäjätti Kirjainten virrassa

8 kommenttia:

 1. Meillä on kaikki samat ehdokkaat!! Siis minulla vähemmän, mutta kuitenkin :D

  VastaaPoista
 2. Kaksi samaa ehdokasta, ja loputkin listaltasi aioin ehdottomasti lukea, kolmonen on jo työn alla;)

  VastaaPoista
 3. Anni, olimmepa samanhenkisiä - tosiaan, nuo valintamme ovat hyvin ajattomia kirjoja. Erja, arviosi olivat niin hyviä että linkitin kahteen niistä. Sitä paitsi Kallorumpua ja Oton elämää ei kovin monesta blogista vielä löydy. Kallorumpu etenkin varmasti jakaa mielipiteitä. Joko siitä pitää paljon tai ei lainkaan.

  VastaaPoista
 4. Metsäjätti oli minustakin hyvä lukukokemus, mutta jotenkin vierastin sitä loppua. Mutta hyvää ajankuvaa ja poikkeuksellisen miellyttävää lukemista jollain tavalla... ehkä se on siinä että Nousiaisen keskeisiä henkilöitä sympatiseeraa puoliväkisinkin =)

  VastaaPoista
 5. Nousiainen on myös sujuva puhuja ja esiintyjä, häntä on helppo sympata. Ainakin yhden bloginpitäjän hän näköjään vakuutti listalle pääsyyn asti, vaikkei blogisti ollut kirjaa itse lukenutkaan :-)

  VastaaPoista
 6. Minäkin harkitsin Valinnan listaamista, mutta jotenkin se ei tuntunut F-kirjalta vaikka siitä pidinkin. Nyt vähän kaduttaa, että nostin moneen kertaan palkitun Carpelanin nuoren lupauksen edelle, hyvä että sinä ja muutama muu pidätte Kekkosen lippua korkealla! :)

  VastaaPoista
 7. Carpelanista pidin myös todella paljon: mutta en tiennyt, voiko edesmennyttä edes ehdottaa. Ja tuntui oikealta näin päin.

  VastaaPoista
 8. Olen iloinen, että sinäkin nostit esille Valinnan - tai totta kai nostit, muistan edelleen hienon arviosi kirjasta. :) William F. on niin ikään omallakin listallani.

  VastaaPoista