Kirjahullulle kirjoja kertyy kummasti joka nurkkaan. Vaikka luen noin 150 kirjaa vuodessa, en ole suurostaja, ylivoimaisesti suurimman osan lainaan kirjastosta. Pienen määrän saan lahjoina ja arvostelukappaleina. Mutta kuulun kuitenkin siihen "aktiiviostajiksi" laskettavien joukkoon, joka ostaa vuosittain 10 - 20 kirjaa.
Suomalaisista suurin osa ostaa ainakin yhden kirjan vuodessa, eniten ostetaan kotimaista ja käännettyä kaunoa. Kirja ostetaan yleisimmin itselle, ei lahjaksi, ja päätös tehdään vasta kaupassa.
Kirjabloggarit haluavat nyt muistuttaa siitä, miten arvokasta työtä kirja-ala Suomessa tekee. Haluamme tukea niin kauppoja, kustantamoja kuin kirjailijoitakin. Eikä rahan kiertoon laitto maan taloustilanteessa ole sekään huono juttu.
Siksi ostamme tänään kirjoja. Osta sinäkin!
Mitä ostin?
Tietenkään en tyytynyt vain yhteen, vaan noudatin periaatettani: kun kerran aletaan, aletaan sitten kunnolla. Hankinnat eivät tosin olleet mitenkään mielikuvituksellisia. Uuden Tervon haluaisin lukea, ja koska Esikoisen kirjastojono on piiiitkä, ostin sen. Lisäksi nappasin mukaan kaksi mikikirjaa: Karl Ove Knausgårdin Taisteluni 1 ja 2. Kokeilen, miten formaatti toimii matkakirjana. Ja kirjasarja itse on saanut huikeita arvioita. Ostin myös nuorelle polvelle uusimman Risto Räppääjän.
Mistä?
Helsingin keskustan Akateemisesta, jota sanotaan Pohjoismaiden parhaaksi kirjakaupaksi. Siellä on laaja valikoima, tilaa katsella, vaellella ja selailla, osaavat myyjät (joskus liian kiireiset) ja miellyttävä yleisilmapiiri kirjallisessa hengessä. Ainakin löydän sieltä parhaiten etsimäni.
Marissa Mehr kirjoittaa teemapäivästä blogissaan ja linkittää sinne osallistuneet kirjabloggaajat.
Hyvä periaate :)
VastaaPoistaLuin Taisteluni kakkososan mikinä. Alkuun vähän hirvitti, mutta yllättävän hyvin ja helposti lukeminen sujui, joten voi toistekin ostaa mikejä. Esimerkiksi juuri matkaa varten.
Hyvä tietää, Jaana, että mikin lukeminen sujuu. Ainakin koko on matkalaukkuystävällinen, toivottavasti myös lukijasellainen.
VastaaPoista