perjantai 11. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjatoiveet -haaste

Jos saisin toivoa joululahjaksi ihan mitä vain älytöntä, mitä toivoisin? Henna Hemulin kirjahyllystä heitti haasteella, jota nyt pohdin asianmukaisen vakavasti.

Kolme älytöntä toivettani:1. Tiedän, ei yhtään omaperäistä, mutta kaikkien muiden tavoin olen aina halunnut osata soittaa jotain instrumenttiä. Piano olisi hieno, tai sello tai saksofoni - koska se on kaunis esine, jossa on kaunis ääni - mutta oikeasti raadollisesti haaveilen - sähkökitarasta! Miettikää, mikä efekti, kun harmaa mummo vetäisisi huikeat riffit vaikka Metallican Master of Puppetsista. Tai Rollareita tai Hurriganesia (joo, vastaajan ikä näkyy ikävästi). Oikeasti haluaisin soittaa kuten Albert Järvinen. En olisi maailmantähti, mutta silti ehkä maailman paras, vain pienen piirin tietämä salaisuus ja kitaranero.

2. Paluu arkeen, kipein sormenpäin: ks. äskeiset ikäviittaukset. Toivon pilleriä, jollaisen kerran viikossa nauttimalla pidän kampauksen ennallaan. Ei harmaannu, ei juurikasva! Pysyy sellaisena kuin kampaajan jäljiltä on, niin kauan kuin muistan ottaa pillerin (myös geeli tai laastari käy).

Tarvitseeko perustella syitä? Jos et tiedä, kannattaa hypätä suoraan seuraavaan toiveeseen. Uskoisin keksinnölle olevan maailmanlaajuista kysyntää ja tutkijoiden kiihkeästi viettävän aikaa ongelman pohtimiseen. En toivo kampaajille asiakaskatoa, mutta en sitä luulisi sitä syntyvänkään, aina riittää vaihtelunhaluisia. Ihan pieni toive, yksi pieni pilleri?

3. Jotain luksusta pitäisi saada ehdottomasti.
Autoista en piittaa - mieheni on alalla ja hoitaa ne asiat myös kotona. En edes erota merkkejä toisistaan, ominaisuuksista puhumattakaan. Kaikki ne ovat samanlaisia peltilootia, jotka ovat aina tiellä, rumentamassa maisemaa. Mutta yhden erotan aina: ainoa auto, jota voi sanoa tyylikkääksi, on Jaguar. Ja ihmisen pitää päästä paikasta toiseen vähän väliä. Toivon siis oman Jaguarin, eikä siinä kaikki. Koska en pidä ajamisesta (olen siinä huono eikä mies kokopäivätoimisesti ehdi), autoni sisältää myös taitavan kuljettajan, joka kuskaa minut milloin vain mihin mieleeni juolahtaakin mennä. Aitonahkaisella takapenkillä rentoudun, katselen maisemia tai luen, ehkä nautin samppanjat ja suolapalat pikkujääkaapistani. Onko muka liikaa toivottu?

Paranisiko elämänlaatuni merkittävästi toiveiden täyttymisen myötä, jäänee ikuiseksi arvoitukseksi.

Haastan älyttömiä toivomaan Tuijan Tuijata-blogista ja Liisan Luetut lukemattomat -blogista. Haasteessa tulee kertoa kolme joululahjaa, joita toivoisi mutta joita ei kaiken järjen nimissä tule saamaan.

Kihelmöivää joululahjojen odotteluaikaa!

12 kommenttia:

 1. Hulvattoman hauskaa! Pilleri kampauksen ylläpitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti en ymmärrä, miksei tällaista ole jo olemassa. Mikä menekki! Kiitos Katriina kommentista.

   Poista
 2. Arja, tämähän on hauskaa! Ihastuttavia lahjatoiveita sinulla. Heiluttelen sinulle Pelimannintien pientareelta, kun hurahdat Jaguaarilla saksofonin soidessa tumma tukka hulmuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin poimia sinutkin armollisesti kyytiin, jos suunta on sama! Kuljettajani on sopeutuvainen. Kaareen Jaguarilla?
   Sulla hulmuaa paremmin :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Daimlerilla me on menty, tukka hulmuten tai sitten ei.

   Poista
 4. Aivan mainioita toivomuksia! Jaguarista olen samaa mieltä, vaikka olen joukkoliikenteen tyytyväinen käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit, heitän sut joskus kotiin sitten tuolla :)

   Poista
 5. Aah, mainio lista! Tuo autokin olisi ihana ajatus, mutta minun haaveisani siintää Aston Martin (ja siihen ihana, nykyisen Bondin tyyppinen kuski ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan olisi mitään Craig-tyyppistä kuljettajaa vastaan...

   Poista
 6. Haa, mainio toivelista! :D Minä voisin ottaa sen sellon tai viulun tai saksofonin lisäksi myös sen soittajan. ;)

  Kiitos tuosta mielikuvasta: sinä "ajelemassa Jaguarilla saksofonin soidessa tumma tukka hulmuten"! Piristi muuten niin väsynyttä yövuoroa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme molemmat Tuijaa tuosta mielikuvasta ja haasteenhan saa napata, Sara, jos mieleesi tulee pari toivetta lisää sellon ja sen soittajan lisäksi. Hyvää joulukuun jatkoa!

   Poista