torstai 29. joulukuuta 2016

Uuden vuoden arvonta, tervetuloa!

Innosta hihkuen odotan uutta lukuvuotta, kirjoineen ja tapahtumineen. Uuden kirjallisuustapahtumien sarjan käynnistää viimeisimmän Finlandia-palkinnon diktaattori ja Uutisvuodon ylituomarina tuttu Baba Lybeck, jonka ensimmäinen Kirja vieköön -ilta on 18.1.2017 Helsingin Savoy-teatterissa. Illan teema on Suomen tarina tänä päivänä. Mikä tekee meistä erityisiä juuri nyt?

Tilaisuus on keskusteleva ja vieraiden lista vaikuttava. Tammikuussa mukana on Tellervo Koivisto, jonka elämäkerta ilmestyy samaisena päivänä. Häntä haastattelee presidentti Tarja Halonen. Koiviston hyvinkin henkilökohtaisiin kokemuksiin sukeltavan elämäkerran on kirjoittanut Anne Mattsson.

Lavalle nousee myös professori Jörn Donner. Hänen uutuuskirjansa Suomi Finland ilmestyy vuoden alussa, ja sen voi nähdä niin jatkumona miehen käynnistämälle keskustelulle ikääntyneen ihmisen hyödystä kuin vaikka jatkona teokselle Uusi maammekirja, jossa hän kuvasi suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria 1960-luvulla. Terävää kannanottoa on varmasti luvassa, Donnerin räväkkään tapaan, huumorilla ja ennen kaikkea laajaan näkemykseen ja kokemukseen perustuen.

Petri Tamminen ottaa kantaa omalla tavallaan. Hänen uutuuskirjansa nimi on ei vähempää kuin Suomen historia, ja siitäkin kuulemme lisää tilaisuudessa. Muun muassa Hesariin, Imageen ja sittemmin New York Timesiin kirjoittaneen toimittaja Anu Partasen kirja The Nordic Theory of everything ilmestyi kesällä Yhdysvalloissa ja herätti huomiota huipulla saakka amerikkalaisten kipuillessa oman yhteiskuntamallinsa kanssa. Nyt saamme kirjan suomeksi ja Anun vieraaksi Savoyn lavalle.

Baba kertoi, että hän haluaa tapahtumasta elämyksen kirjanystäville. Sitä ei striimailla, vaan se on koettava paikan päällä: tunnelmaan panostetaan. Mukana on myös draamaa. Näyttelijät Taisto Oksanen ja Laura Malmivaara tulkitsevat otteita edellä kerrotuista kirjoista monologeina.

Kirjoja voi myös ostaa paikan päältä ja saada niihin signeerauksen tekijältä tapahtuman päätteeksi. Kirja vieköön -illasta lisää Kirjojen Suomi -sivulla. Toivotan uuden tapahtuman tervetulleeksi ja toivon paljon osallistujia, kirjojen ja etenkin kotimaisen kirjallisuuden ja lukemisen edistämisen puolesta ja hengessä! Tapahtumista seuraa luonnollisesti raporttia blogissa myöhemmin.

Osallistu arvontaan!


Nyt haluan palkita erityisesti vakilukijoitani. Jos olet blogini kirjautunut lukija - mukana Lukijat-palkissa oikealla - kutsun sinut osallistumaan arvontaan, jossa palkintona on sarjalippu kevään 2017 kolmeen Kirja vieköön -tapahtumaan (18.1., 15.2. ja 15.3.) sinulle ja kaverillesi. Voittaja saa siis kaksi sarjalippua, ja osallistumisen ehtona on rekisteröityminen blogin lukijaksi ja kommentti tämän postauksen alle osallistumisesta. Lisääthän kommenttiisi sähköpostiosoitteesi. Viimeinen osallistumispäivä on lauantai 7.1.2017. Ilmoitan voittajat sunnuntaina 8.1.

Lisäksi arvon lohdutuspalkintoina kolme komeaa vuoden 2016 uutuuskirjaa. Osallistumisen ehdot ja aikataulu ovat samat kuin edellä. Kirjat ovat Antti Tuomaisen Mies joka kuoli, Laura Gustafssonin Korpisoturi ja Sanna Tahvanaisen glamour-romaani Coco Chanelista, Pikkumusta (linkki Kristalle, koska en ole itse blogannut).

 

Onnea arvontaan ja iloista uuden vuoden odotusta!


Muualla: Kirja vieköön -tapahtuman lippuarvonnan ovat järjestäneet ainakin Kirja vieköön -blogin Riitta (uudenvuodenpäivään asti), Lumiomena (loppiaiseen asti), Tuijata (vuoden loppuun) ja Mitä luimme kerran -blogi (30.12. asti)  Jos arvonnassa ei onnista, lippuja voi ostaa lippu.fi:stä. Liput ovat muuten mielestäni erittäin kohtuuhintaisia verrattuna vaikka konsertteihin tai moniin muihin menoihin.

P.S. Sain viestin, jossa lukija haluaa osallistua arvontaan muttei kertoa sähköpostiosoitettaan julkisesti. Tehdäänkö niin, että sellaisessa tapauksessa voit osallistua kommentoimalla tänne alas ja lähettämällä meiliosoitteesi minulle yv:nä fb:ssä tai sähköpostitse arja.korhis at outlook.com niin olet mukana.

27 kommenttia:

 1. Siis tähän on pakko osallistua. :)
  virpi.yv (at) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miten onni suosii tällä kertaa, Mannilainen!

   Poista
 2. Jep, mukana.
  karvakasakirjat ät gmail(piste)com

  VastaaPoista
 3. Mukaan myös arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salli, toistaiseksi mahdollisuudet voittaa ovat erinomaiset. Neljä voittoa, neljä osallistujaa...

   Poista
 4. Lukijana mukana!
  Houkuttavat palkinnot.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että olet mukana, Marja-Liisa! Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 5. Pakkohan minun on tähän arvontaan osallistua! :)
  tuntematon.lukija@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti mukana!
  (Minäkin laitan spostini privana.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sopii hyvin. Jokaiselle täällä kommentoineelle tehdään oma arpalippu, jos tiedän s-postiosoitteen. Kiitos Mia kun olet mukana!

   Poista
 7. Moi! Osallistun arvontaan! Liityin "virallisesti" lukijaksesi, vaikka kyllä seuraan blogiasi muutenkin. :)
  Laitan osoitteen s-postilla, t. Meri/ Kaikkia värejä -blogi

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa! jaanator@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Minäkin mukana arvonnassa! ❤ Krista.airola@suomilukee.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osallistut Baban tilaisuuksiin, kävi nyt munkki tai ei arvonnan kanssa, Krista!

   Poista
 10. Mukana ollaan!
  Mari.saisa@iki.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, jännitys alkaa tiivistyä... Silti vielä mahikset ovat aika korkeat!

   Poista
 11. Herranen aika. Vakilukija olen ollut jo kauan, vaikken näköjään palkista ollutkaan rekisteröitynyt. No nyt olen ja tietysti mukana arvonnassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikä rekisteröintiä tarvitsekaan blogin lukemiseen, halusin vaan nyt varmistaa että nimenomaan vakilukijoilla on paremmat mahdollisuudet voittaa. Enkä jaksa metsästellä anonyymien kommentoijien yhteystietoja, joista osaa ei löydy koskaan, olen oppinut aiemmista arvonnoista. Näppärämpää näin! Kiva kun osallistut ja luet, Minna!

   Poista
 12. Koetan onneani täällä, kun se Jörkkakin on luvassa, jota toisaalla jo ehdin toivoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh niin, Jörkka! Kuuleman mukaan uusi kirja ei anna järin ruusuista kuvaa Suomesta juuri nyt.

   Poista
 13. Jee, ehdottomasti mukana! Tammikuun tapahtuma on jo kalenterissakin, kävi arvonnassa miten kävi... �� - Kata, cygnelnuortie(at)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kata, siellä nähdään siis joka tapauksessa! Kiitos kun osallistuit!

   Poista