lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ei mitään uutta idän pikajunasta

Englantilainen Magnus Mills on kirjoittanut useampia romaaneja, mutta suomennettuina niitä Wikipedian mukaan löytyy kolme. Lukemani teos on mainio näyte hänen tyylistään, joka kuvaa omalla hiljaisella huumorillaan tavallisuuden kummallisuutta.

Nuori mies saapuu moottoripyörällään pieneen kylään, jossa hän aikoo lomailla viikon ennen suurta matkaansa Intiaan. Kyläläiset onnistuvat muuttamaan hänen suunnitelmansa perusteellisesti. Kilttinä ja ahkerana luonteena mies ei saa sanottua vastaan lukuisille avun- ja työpyynnöille, vaan sotkeutuu sitä enemmän kylän elämään, mitä kauempana yrittää siitä pysytellä. Sillä toki kyläläisetkin huomaavat pian miehen monet hyvät puolet. Vai mieskö huomaa kylän hyvät puolet? Vai mitä oikeastaan tapahtuu?

Hauska, sympaattinen ja sujuva tarina, jonka lukee nopeasti ja nikottelematta. Mukavaa viihdettä ilman sen monimutkaisempia mietteitä tai uskottavuusvaatimuksia. Plussana englantilaisen maaseudun mentaliteetin kuvaus.

Kenelle: Tumman huumorin tajuisille, nopealukuista viihdykettä kaipaaville, brittimaailmassa viihtyville.

Muualla: Kesämökin kirjahylly antoi kouluarvosanaksi peräti ysin. Sateenvarjoton toivoo omalaatuiselle kirjalle runsaasti lukijoita.

Magnus Mills: Ei mitään uutta idän pikajunasta. WSOY 2000. Suomennos Eva Siikarla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti