torstai 12. toukokuuta 2011

Galleria Forsblom muutti

Mahtavaa, Helsingin paras taidegalleria Forsblom on muuttanut keskustaan! No, onhan Pohjois-Espakin keskustaa, mutta jotenkin sivussa reiteiltä, eikä galleria siellä tilana tuntunut kovin houkuttelevalta, hankala kerroksineen.

Mutta nyt taide on saanut arvoisensa paikan Lönkalta, Ruttopuiston ja Vanhan kirkon kupeesta, vanhasta Suomi-yhtiön talosta. Kävin Forsblomilla jo sen ammoisissa tiloissa Bulevardilla joskus kauan kauan sitten, kuolaamassa mm. silloin uuden nimen, Markku Pirin, vastustamattomien värien edessä.

Forsblom onkin aina tehnyt löytöjä ja nostanut lahjakkaita taiteilijoita julkiseen tietoisuuteen. Vaikkei seuraisi kuvataidetta muuten, pelkästään Forsblomilla käymällä pysyy hyvin ajan tasalla, olen tuuminut. Mutta harvoin tuli vierailtua siellä Espan ”väärässä päässä”, joten olen iloinen muutosta. Uusi näyttely täyttää tilan ulkopuolta myöten, riemastuttavalla Kaarina Kaikkosen liputuksella.

Forsblom on paitsi paras, nyt myös suurin jopa Pohjoismaiden tasolla. Muitakin kivoja gallerioita tietysti on paljon. Ainakin Duetossa Kalevankadulla ja Suomen Taidegraafikkojen omassa galleriassa Pikku-Roballa on tullut käytyä.

Oman kuvataidevuoteni huippu on aivan muulla kuin Helsingissä: Mäntyharjun Salmela, jokaisen kesän must. Kulkeeko kävijä mökkimaisemissa aistit herkempinä, tiedä häntä, ainakin siellä on aina hieno tunnelma ja takuuvarmasti elämyksiä tarjoavat näyttelyt. Salmelasta ja sen nuorista taiteilijoista alkaa muuten tv-sarja ensi lauantaina 14.5. klo 17.20 Maikkarilla.

Forsblomin kuulumisista kertoo enemmän Otso Kantokorpi blogissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti