keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kolmen kirjan haaste

Elina Luettua elämää -blogista heitti kirjabloggaajilla kiertävän kolmen kirjan haasteen, kiitos!

Tarkoitus on valita blogiaikana luetuista kirjoista kolme, jotka lukisi mieluiten uudestaan. Ei ihan helppo tehtävä, tai on sillä tavalla helppo, että monia kirjoja voisi kuvitella lukevansa useamman kerran. Tosin isointa osaa ei, jos totta puhun.

Mietin ensin valintakriteerit - blogini on ollut olemassa jo niin kauan, että jokin rajaus täytyy tehdä. Selvä, otan kultakin blogin kolmelta ensimmäiseltä vuodelta kirjan, jotka tekivät aikanaan suuren vaikutuksen: sen muistan, muistan myös kaikkien vahvan tunnelman sekä pääpiirteet (tietysti blogin ansiosta), mutten enää sisältöä ihan tarkasti.

Olisi kiintoisaa kokeilla, tekevätkö nämä kirjat edelleen yhtä säväyksen tai mitä uusia puolia niistä ehkä löytäisi. Ja oikeasti aion lukea nämä kertaalleen vielä joskus - ja voin suositella tutustumista kaikille hyvien kirjojen ystäville. Suluissa bloggaus- ja ilmestymisvuosi.

Nämä luen uudestaan:


Häkellyttävä, ajaton, viisas ja unenomainen kirja, joka sai pään surisemaan - miellyttävällä tavalla. Yläkuvassa keskellä (itse asiassa kaikki muutkin kuvan kirjat voisin hyvin lukea uuudestaan, ja Sinuhen olen lukenutkin pariin kertaan).


Odottelen kovasti Hiltusen Studio-sarjan uutuutta, joten tämä ihan oikeasti pitää lukea uudestaan ja pian. Sarjan kolmas osa ilmestyy jo ensi kuussa! Kansainvälisen tason trilleri.

Tämä kirja jäi kaihertamaan pahasti. Jo sen komea nimi on syy lukea uudestaan - saati kaurismäkeläinen synkkyys ja melankolia, joka niin kolahtaa suomalaiseen.
Heitän haasteen eteenpäin Booking it some more -blogin Booksylle, Sannalle Elämän krestomatia -blogiin ja Tarukirjan Margitille.

10 kommenttia:

 1. Minäkin olen hieman vaivihkaa hurahtanut Hiltusen Studio-sarjaan. Luin juuri Sysipimeän, ja tuon ensimmäisen olen kuunnellut äänikirjana (oli muuten erittäin hyvä ääniversio). Toivottavasti se kolmas osa tulee ulos pikapikaa, oli niin hyvä tuo Sysipimeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa kuulla tuosta ääniversiosta! En ole ihan hirveästi äänikirjoja kuunnellut, mutta tosi tasokkaita lukemiseltaan ovat kuulemani suomalaiset äänikirjat - ja lukijat - olleet. Kirja saa jotenkin ihan uuden ulottuvuuden taitavan äänen myötä. Studio-sarjassa on monta koukuttavaa elementtiä: vahvat naiset ja Lontoo esimerkkeinä.

   Poista
 2. Kiva kun tartuit haasteeseen, Arja! Tuo Per Petterson on tullut jo useassa blogissa vastaan tämän haasteen tiimoilta. Juuri tämä sattuu olemaan hyllyssäni, joten taidan tarttua siihen piakkoin.

  Hiltunen ei kolahtanut minulle yhtään, mutta Lontoo oli siinä kieltämättä kiehtova juttu. Kiinalainen puutarhakin on ollut vuosia hyllyssäni, josko saisin sen jopa joskus luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle haasteesta! Petterson on vain niin... omanlaisensa. Ja Kiinalainen puutarha on minusta jo klassikko. Niitä kirjoja, joita vain ihmetellen ihailee: mistä tuollainen voi syntyä? Hiltunen on eri genreä, Stieg Larssonin jalanjäljissä, mutta suomalaisittain.

   Poista
 3. Minä tein tuon kahdella tavalla eli blogiajan huomioiden ja sitten yleisesti. Valitsin hieman hankalan kirjan eli olen lukenut kirjan lukion jälkeen. Mietin lukiessani, että kirjassa pitäisi olla ikäraja ; ) Että en saisi tuhahdella kirjalle ja nuoruudelle. Luin kirjan ja pidin siitä yhä. Aion blogata Wolitzerin Kuulen sisareni kutsuvan, kunhan selviän marjaurakastamme, jos selviän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus, ikäraja kirjoille - voisi tulla monenlaista kommenttia! Ainakin eri-ikäiset lukijat (ja bloggaajat) selvästi näkevät kirjoissa eri piirteitä. Itse aina harmittelen, että olen liian vanha Murakamille, vaikka häntä suuresti ihailen: nuorena olisin ollut aivan tolaltani! Muuten, S.J. Watson kuulosti tosi houkuttelevalta blogissasi. Hyvää urakoinnin jatkoa! Mustikat koukuttavat minuakin, mutta harmittavan vähän on aikaa siihen, vaikka mökillä on erinomaiset marjapaikat. Torimyyjiin luotamme sen minkä itse emme kerkiä.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta Arja, en ole näistä kirjoista mitään lukenut :). Saapa nähdä mitä itse valitsen -- yhden tiedän jo, se on omasta mielestäni aika verraton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää nähdä, mitä valitset :-) Kiva jos olet mukana haasteessa.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta! Sinun kolmesta kirjastasi en ole lukenut yhtäkään, mutta Petterson on lukulistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moderni trilleri ei taida olla sinun genresi :-) mutta Kiinalaista puutarhaa uskaltaisin suositella. Se on jotenkin ajaton, vaikka kertoo historiasta. Yhä enemmän tekee mieli lukea se uudestaan, muistot ovat sen verran hämärät.

   Poista