lauantai 26. lokakuuta 2013

Bloggari Kirjamessuilla

Kirjamessuilla bloggaajan ohjelma on tiukka: kirjailija- ja kustantamotapaamisia, lukupiirejä, paneelikeskusteluja ja haastattelujen seuraamista, Blogger´s Lounge, blogimiitit... Messutarjontaankin on tietysti ehdittävä tutustua, niin tavallisella kuin divaripuolella.

Lukeminen jää vähälle näinä viikonloppuina, vaikka kirjallisessa maailmassa tulee eletyksi normaaliakin enemmän. "Kirjamessujen fiilinki on huima, suorastaan addiktoiva, kun kaikki pyörii kirjan ympärillä", Leena Majander-Reenpää summaa Apu-lehdessä. Aivan oikein!

Paljon tuttuja tuli vastaan, kuten eri puolilta Suomea bloggareita, joiden kanssa vietimme monta hauskaa hetkeä. Lisäksi tapasin kirjailijoita, kirja-alan ihmisiä ja muuten vain tuttuja. Venytin verkostoitumistaitoni äärimmilleen, ja tärpeistäni ehdin nähdä monta, lisäksi pari yllätystä.


Pasi Pekkola ja Tua Harno kertoivat esikoiskirjoistaan. Pekkolan kirja on lukulistalla: kaveri lopetti koripallouransa siihen, kun sai kustannussopimuksen. Kirjan kirjoittaminen oli monen vuoden haave.


Katja Kallio ja Säkenöivät hetket.


Sofi Oksasen ja Laila Hirvisaaren nimmareita jonotti moni.


Samoin Hotakainen jakoi nimmareita. Ja yksi vanha koulukaverikin tuli vastaan. Tai useitakin, mutta tämän tuntevat useammatkin. No, ei vanha, vaan entinen. Auts, sekin kuulostaa pahalta... Mutta vuosikymmeniä on siitä, kun Mikko Kuustosen kanssa oltiin samassa koulussa.


Kjell Westön Kangastus 38 -lukupiirissä kirjailija oli sympaattinen ja osallistuva. Hän oli ainoa kirjailija, joka veti sadan hengen lukupiirin täyteen jo viikkoja sitten. Lukupiiri-idea on Kirjamessuilta mainio ja toimiva. Hieman hienosäätöä tarvitaan vielä esimerkiksi puheenvuorojen jakamiseen, jotta mahdollisimman moni pääsee keskustelemaan, niin toimii hienosti. Kuten näkyy, Westö saa lukijoiden leuat loksahtamaan. Vasemmalla toimittaja Päivi Istala, oikealla Jaana Koistinen, joka on suomentanut kirjailijan alku-uran tuotantoa.


Johanna Sinisalon Auringon ydin on ilman muuta lukulistalla. Bloggaaja pääsi kaverikuvaan.

Messut jatkuvat vielä huomenna su 27.10. Vielä ehdit! Minä lepään kahden päivän urakastani ja vietän päivän perheen ja kirjojen keskellä kotona. Täydellinen viikonloppu!


15 kommenttia:

 1. Olen kuullut huhua, että Westö aiheuttaa lukijoissa muutakin kuin leuanloksahduksia. ;)

  Oli kyllä mahtavat messut, mutta kaksi päivää riittää minullekin.

  VastaaPoista
 2. Ainakin minussa ko. kirjailija aiheuttaa niin monenlaista, etten ala listaamaan :-) Olen kyllä onnellinen, ettei minusta ollut kuvaa tapahtumassa. Hieno tapahtuma, messut kaikkiaan!

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat, joista välittyy mukava tunnelma! Lukupiirikokemukset kuulostavat niin hyviltä, että yritän ensi vuonna mukaan.

  VastaaPoista
 4. Mahtavia kuvia! Sinisalon fanikuvasta olen himpun kateellinen, tuo uusin pitää ehdottomasti lukea. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja juu, olen aika ylpeä tuosta kuvasta :-). Sinisalo kertoi kirjasta niin innostuneesti ja kiinnostavasti, että oli pakko heti hankkia se.

   Poista
 5. Kiitos Elina, lukupiiriin kannattaa ilman muuta osallistua, jos kirja ja kirjailija kiinnostavat. Jos ei halua, ei siinä tarvitse sanoa itse mitään - eivätkä kaikki ehtisikään, kun piiriläisiä on sata, kaikki halukkaatkaan eivät ehdi saada suunvuoroa. Kaikissa piireissä ei kirjailija itse ollut mukana. Sekin varmasti vaikuttaa keskustelun tyyliin ja sävyyn.

  VastaaPoista
 6. Oli kyllä ihanat kirjamessut monella tapaa ja kiva oli nähdä sinutkin livenä ! :)

  VastaaPoista
 7. Olitpa ahkera messuaja! Kivaa oli tavata <3 Lupaamani paketti lähtee täältä huomenna :)

  VastaaPoista
 8. Samat sanat, Susa ja Kirsi! Kirsi, laitan sulle yksäriä.

  VastaaPoista
 9. Harmittaa, että jätin Sinisalon väliin.

  Samat onnelliset tuntemukset kuin sinulla messujen jälkeen. Voisiko olla hienompaa tapahtumaa lukemisen ystäville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, en keksi, mikä voisi olla hienompaa. Messujärjestäjien kunniaksi on sanottava, että heillä on koko ajan kehitysideoita, kuten nyt lukupiirit - ja ottavat mielellään niitä myös vastaan muilta. Joten varmasti ensi vuonna on tapahtuma on taas entistä hienompi.

   Poista
 10. Mainio postaus ja mainiot kuvat! Westö-lukupiiri jäi vähän kaivelemaan, se kiinnosti kovasti mutta en esiintymiskammossani uskaltanut lähteä mukaan. Nyt ymmärrän että olisin voinut hyvin osallistua - eihän lukupiirin idea ole se, että jokainen sanoo pakotettuna vuorollaan kirjasta jotain. :) Rakastin Kangastusta ja Westö on muutenkin niin huikea, tuo olisi ollut hieno kokemus.

  Toinenkin asia jäi kaivelemaan: en nähnyt sinua kuin kahdesti vilaukselta! Olisi ollut kivaa moikata ja jutella kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Juu, noin isossa lukupiirissä eivät läheskään kaikki saa puheenvuoroa vaikka haluaisivat (nimimerkki Turhaan huidoin), ja ihan hyvin voi vain kuunnella. Sama juttu Sara, sinua ja muutamaa muutakin tuttua näin pikaisesti mutten ehtinyt jututtaa ollenkaan siinä hässäkässä. Ensi vuonna parempi aikataulutus :-)

   Poista
 11. Pekkolan kirja kiinnostaa, mutta se ei ole vielä tullut kirjastossa vastaan.

  Sinisalo!!! Olen hieman kateellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka, Pekkolan kirjan aion minäkin lukea, sen verran vakuutuin kaverin kertomasta. Hän ottaa kirjoittamisen vakavasti, se tuli selväksi. Johanna Sinisalo on mainio, iloinen ilmipersoona, joka ei häiriintynyt yhtään fanituksesta, päin vastoin. Tuskin maltan odottaa, että pääsen uutuuden kimppuun!

   Poista